Weer vol op de aanval tegen Emmen

Vrijdagavond staat met de ontmoeting Go Ahead Eagles-FC Emmen de laatste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Maar met trainer Jimmy Calderwood is er nog hoop op het halen van de play offs en kan het seizoen nog iets langer duren.
Go Ahead Eagles staat nu 10e en strijd met MVV, Fortuna en Dordrecht om de plekken 8 en 9 welke recht geven op de play-offs. MVV ontvangt thuis Cambuur. Dordrecht ontvang thuis FC Oss en Fortuna gaat op bezoek in Eindhoven. Echter zelf winnen van de nummer laatst, FC Emmen, is de enige optie om uitzicht te houden op de play-offs.
Wie in de geschiedenis van de wedstrijden reeks tussen Go Ahead Eagles en FC Emmen duikt, komt tot de ontdekking dat de Deventenaren meestal aan het kortste eind trekken. Van de 41 onderlinge duels won FC Emmen er met 20 bijna de helft en Go Ahead Eagles zegevierde slechts 12 keer naast negen gelijke spelen. In de Adelaarshorst won FC Emmen van de laatste twaalf wedstrijden er liefst acht! FC Emmen lijkt een ‘Angstgegner’ voor de Deventenaren maar of dat ook in het huidige rampseizoen voor FC Emmen geldt is een ander verhaal.
Keeper Peter van der Vlag en verdediger Resit Schuurman keren terug in de basisopstelling van Go Ahead Eagles in de thuiswedstrijd tegen FC Emmen. Van der Vlag is hersteld van een liesblessure, Schuurman keert terug van een duel schorsing. Hij lost Freek Heerkens af, die vrijdag een schorsing uitzit.
Trainer Jim Calderwood dacht er nog wel even over om Jasper Heusinkveld in het doel te laten staan. Heusinkveld bleek tegen MVV een uitstekende vervanger van Van der Vlag. "Jasper heeft het heel goed gedaan", geeft Calderwood aan, "maar in deze fase van de competitie hebben we de ervaring van Peter van der Vlag nodig." Calderwood laat het elftal intact en speelt andermaal een uiterst aanvallende variant van het 4-4-2. De opstelling:

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter