Fachtali de man in Maastricht

Drie weken geleden was het seizoen over en uit. Na de nederlaag tegen Helmond Sport en het daaropvolgende vertrek van trainer Joop Gall leek het uithuilen te kunnen beginnen. Maar zie daar: vier duels en tien punten verder is de opgegeven patiënt weer opgeleefd en gloort zelfs weer deelname aan de play-offs. De verrassende en zeker niet onverdiende overwinning op MVV in Maastricht (1-2) verzekeren de aanhang van Go Ahead Eagles van een zinderend slot van de competitie. Go Ahead Eagles heeft de play-offs kansen nu in eigen hand.
Grote man bij Go Ahead Eagles was Karim Fachtali, die voor het eerst onder het bewind van interim-trainer Jim Calderwood een basisplaats kreeg. Hij betaalde dat een treffer en een assist. Voor rust rondde de aanvaller een voorzet van Xander Houtkoop af. In de tweede helft bediende hij zelf na een fraaie actie middenvelder Joey Suk. De twaalfde seizoenstreffer van de middenvelder bleek beslissend.
Go Ahead Eagles speelde in het eerste halfuur zwak, kwam ook achter, maar herstelde zich gaandeweg de wedstrijd knap. In de tweede helft had de Deventer formatie een nog klinkender zege veilig kunnen stellen. In de slotfase voorkwam de uitstekend keepende Jasper Heusinkveld nog de gelijkmaker.