Joey Suk buigt wedstrijd in korte tijd om naar overwinning

Go Ahead Eagles heeft de play-offs in de Jupiler League nog in het vizier. Met dank aan een trefzekere Joey Suk.
Go Ahead Eagles trad aan zonder doelman Peter van der Vlag, die met een liesblessure kampte. Jasper Heusinkveld nam zijn plek onder de lat over. Go Ahead Eagles had in de eerste helft moeite met FC Dordrecht. De bezoekers hadden aan een snelle aanval genoeg voor de openingstreffer. Na achttien minuten trof Nick Coster doel op aangeven van Cecilio Lopes.
Na rust leek Jeffrey Rijsdijk met de 0-2 de wedstrijd te beslissen, maar die treffer schudde GA Eagles wakker. Joey Suk nam de thuisploeg bij de hand en benutte na een uur spelen een strafschop. Twee minuten later was het alweer gelijk via Xander Houtkoop. Nog binnen het kwartier trof Suk nog tweemaal doel, waarvan één vanaf elf meter, en zo zat Go Ahead Eagles op rozen. De zege kwam niet meer in gevaar. Calderwood had in de rust nog wel een flinke stemverheffing gebruikt om het elftal wakker te schudden. "Ik heb ouderwets gescholden", zei Calderwood. "Dit elftal kan echt goed voetballen, maar ze moeten zich wel aan de opdracht houden."
Aan de hand van Joey Suk veerde het elftal op na de 2-0 achterstand. "Nu hebben we alles weer in eigen hand", zei Suk. "Eerst lukte er weinig bij ons vandaag, maar nadat we de eerste strafschop kregen en het publiek achter ons ging staan geloofden we er weer in."
Go Ahead Eagles staat nu elfde in de eerste divisie, maar heeft slechts twee punten achterstand op nummer acht MVV, dat met 3-0 van FC Den Bosch verloor. Vrijdag staat in Maastricht het treffen met de concurrent op de rol. Resit Schuurman is vrijdag geschorst, nadat hij tegen Dordrecht na een onhandige actie opnieuw tegen een gele kaart aanliep.