Erik ten Hag zowel nieuwe trainer als technisch manager

Erik ten Hag is de komende twee seizoenen trainer van Go Ahead Eagles. De 42-jarige oefenmeester uit Oldenzaal kwam woensdag tot een akkoord met de club.
Daarnaast neemt Ten Hag in de Adelaarshorst ook de functie van technisch manager op zich. "Hij zal de eindverantwoordelijke zijn van een technisch platform. We zoeken nog iemand die de scouting en de beloften voor zijn rekening neemt", aldus voorzitter Edwin Mulder.
Ten Hag wordt bij het eerste elftal geassisteerd door Michel Boerebach, met wie hij nog samenspeelde bij FC Twente. Voor Ten Hag is Go Ahead Eagles zijn eerste club als hoofdtrainer. Eerder was hij werkzaam als assistent bij FC Twente en PSV. "We zijn erg blij, zeker omdat Ten Hag meerdere aanbiedingen had", aldus Mulder.
Ten Hag zegt bewust voor GA Eagles te hebben gekozen. "Het is een mooie club, waar ik veel sportief perspectief zie", zo geeft hij aan. Ten Hag wordt in Deventer de opvolger van Jim Calderwood, die tot het eind van dit seizoen de ploeg onder zijn hoede heeft. Calderwood nam het deze maand over van de opgestapte Joop Gall.
Als technisch manager neemt Ten Hag komend seizoen ook de taken van bestuurslid Marc Overmars over. In de nieuwe constructie bij Go Ahead Eagles voert hij het technisch platvorm aan. Voor de platvorm wordt daarnaast nog een professional aangetrokken, die de scouting en het opzetten van het nieuwe beloftenteam gaat uitvoeren.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter