Calderwood houdt hoop op play-offs levend na uitzege

De komst van Jimmy Calderwood als trainer van Go Ahead Eagles heeft zich meteen uitbetaald in winst. De Deventenaren wonnen in de polder van Almere City FC: 0-2.
Marnix Kolder zette voor rust de Deventer ploeg op voorsprong. Na rust besliste Jarchinio Antonia het duel. Go Ahead Eagles gaf weinig kansen weg. Slechts eenmaal hoefde keeper Peter van der Vlag met een beslissende redding in actie te komen. De realistische speelstijl met een compact spelende ploeg kan in ieder geval op het conto van Calderwood worden geschreven,
Go Ahead Eagles moet nog vier punten goed maken om positie 9 te bemachtigen en kunnen dat gat verder verkleinen door het onderlinge duel tegen FC Dordrecht a.s. maandag in eigen huis winnend af te sluiten. Ook door het puntenverlies van Fortuna en MVV is toch nog zicht op plaatsing voor de play-offs. Opmerkelijk is dat Go Ahead Eagles ook nog tegen alle drie directe concurrenten; MVV, Fortuna en te beginnen dus maandagmiddag tegen Dordrecht.
Vermeldenswaard is ook dat de uitzege van vrijdagavond in Almere de derde uitzege is in de 4e periode, en de derde zonder tegentreffer. Verder is dat drietal uitzeges in het kalenderjaar 2012 er nu reeds eentje meer dan het aantal uitzeges (2) dat in geheel 2011 begroet kon worden.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter