Vertouwen weer terug na fikse zege op Oss

Go Ahead Eagles had vrijdagavond met gemak de dubbele cijfers kunnen halen tegen FC Oss. Met 7-2 viel de overwinning nog laag uit.  Go Ahead Eagles gaf met de grootste overwinning van het seizoen een fraai antwoord op een week voor kritiek en frustraties. Go Ahead Eagles riep die rumoerige week natuurlijk over zichzelf af met de steeds onbegrijpelijker wanprestatie in Apeldoorn. Vijf dagen later waren spelers en supporters weer vrienden.
Het protest van zo'n honderd Eagles-supporters schudde de ploeg van trainer Joop Gall duidelijk wakker. Marnix Kolder maakte al na zeven minuten de 1-0. FC Oss deed al snel wat terug via Tim Nelemans, maar daarna was het verzet van de bezoekers gebroken. Binnen vijf minuten liep Go Ahead Eagles uit naar 3-1. Sjoerd Overgoor, die in de winter overkwam van De Graafschap, maakte zijn eerste doelpunt voor de Deventer ploeg. Ook Marnix Kolder scoorde nogmaals voor rust.
 In de tweede helft leek Go Ahead Eagles op zoek naar de dubbele cijfers. De ploeg van trainer Joop Gall creëerde veel kansen en benutte er ook aardig wat. Jarchinio Antonia zorgde voor de 4-1. Niet veel later maakte Joey Suk uit een strafschop de vijfde voor de thuisploeg. Freek Heerkens kopte de 6-1 tegen de touwen en Khalid Karami maakte na ruim een half uur spelen de 7-1. De ploeg liet nog veel kansen onbenut tegen de arme Brabanders. Zo werd nog twee keer de lat geraakt. De teller bleef uiteindelijk steken op zeven. Jarchinio Antonia blonk uit bij de thuisclub; het scoreformulier vermeldde liefst zes verschillende doelpuntenmakers.
 Wat de 7-2 precies waard is moet vrijdag in Veendam dan weer blijken. "Ik zal dat de spelers na het weekeinde meteen voorhouden'', gaf winnend trainer Joop Gall aan. Go Ahead Eagles klom door de zege een plekje en staat overigens maar vier punten achter de nummer vijf.