Tevreden met gelijkspel in IJsselderby

De IJsselderby is zondagmiddag geëindigd zoals die begon. Het laatste decennium doorgaans weinig tot niets te halen viel voor Go Ahead Eagles werd er gaande de wedstrijd genoegen genomen met een gelijkspel. Terwijl Gall er een spits bij wilde gooien gaf Boerebach aan dat een gelijkspel al niet zo slecht resultaat is.
Achterin debuteerde dan ook de Spanjaard Lopez als linksback. In de tweede helft zou ook de tussentijds van De Graafschap overgekomen Sjoerd Overgoor zijn debuut maken voor Go Ahead Eagles. Zoals dat doorgaans gaat bij een derby was er sprake van een foutenfestival over en weer. Dat mocht vooral de lijstaanvoerder zich aantrekken. Na rust sloegen beide teams zelfs het middenveld maar gewoon over voor kick and rush voetbal. Tot kansen leidde het door de fouten over en weer wel; tot doelpunten niet: 0-0 stond er ook na het laatste fluitsignaal van arbiter Liesveld op het bord. Kromkamp ging met een knieblessure van het veld waardoor Patrick Gerritsen andermaal als gelegenheidsback het laatste kwartier van het duel moest aantreden. Gelukkig lijkt de knieblessure erg mee te vallen.
"De puntendeling gaf de verhoudingen in het veld uitstekend weer." Joop Gall: "Tijdens het duel voel je dat dit een echte 0-0-wedstrijd is. Een ploeg die zou scoren, zou ook winnen. Beide ploegen hebben mogelijkheden gehad en ik had er niets op tegen gehad als wij de gelukkige waren geweest. Maar goed, een gelijkspel is op zijn plaats en aan de reacties van onze supporters in het uitvak waren zij tevreden. En moeten wij ook tevreden zijn."