Winst hing even in de lucht maar toch ging het weer mis

Go Ahead Eagles-Sparta verdiende eigenlijk geen winnaar. Beide trainers waren het daar gisteren wel over eens. In de koude Adelaarshorst werd echter invaller Ruud Wellenberg de schlemiel van de wedstrijd. Hij weifelde op de rand van het eigen strafschopgebied bij het uitverdedigen, waardoor Spartaan De Roon hem de bal van de schoen tikte en Jeremy Bokila ineens een niet te missen kans kreeg: 1-2.
Sparta was voor rust de beter voetballende ploeg met meer voetbalvernuft en duelkracht. Sparta kwam ookop voorsprong via Bilate. Na een kwartier in de tweede helft scoorde Karim Fachtali in zijn eerste thuisduel voor Go Ahead Eagles de gelijkmaker. "Vanaf dat moment kon het alle kanten op en ik had het gevoel dat wij de wedstrijd konden winnen", zei Gall.
Een puntendeling had trainer Joop Gall achteraf wel zo eerlijk geleken. Hij zette fasen van de wedstrijd waarin Sparta en Go Ahead Eagles het meest balbezit hadden tegen elkaar. en puntendeling had Gall wel zo eerlijk geleken. Hij zette fasen van de wedstrijd waarin Sparta en Go Ahead Eagles het meest balbezit hadden tegen elkaar.Door de nederlaag raakt Go Ahead Eagles wel verder verwijderd van de beoogde vijfde plaats.