Een puntje in Leeuwarden op een dramatisch veld

"Een draak!" Joop Gall had weinig woorden nodig om de wedstrijd tussen SC Cambuur en Go Ahead Eagles samen te vatten. Inderdaad, de ruim 5.700 toeschouwers werden zondagmiddag niet verwend in Leeuwarden. En gezien het belabberde spel verdienden beide ploegen niet meer dan een punt (1-1).
In de eerste helft was er weinig te beleven in het Cambuurstadion. De thuisploeg was beter, maar hele grote kansen leverde dat niet op. Kort na rust was het wel raak. Sandor van der Heide raakte eerst de paal en tekende in de rebound alsnog voor de 1-0 van Cambuur.
Go Ahead Eagles kwam vijf minuten later op gelijke hoogte via Marnix Kolder. De spits, die al langer kampt met liesproblemen, werd even later gewisseld. Veel miste Kolder daarmee niet. Het duel kabbelde zonder echte hoogtepunten naar het lang verwachte einde.
Ook Joep van den Ouweland viel geblesseerd uit aan Deventer zijde. De middenvelder kampt met een knieblessure na een ongelukkige botsing met Cambuur-speler Melvin de Leeuw.
"Achteraf ben ik ontzettend blij met dit punt", aldus Joop Gall. "De kwaliteit van het veld en het weer maakten goed voetbal moeilijk. Daarnaast waren beide ploegen slordig in de eindpass. De eerste helft was lelijk. In de rust heb ik aangegeven dat we geconcentreerder moesten spelen. Niet slordig zijn met de inspeelbal en de ruimte achter de laatste linie moest benut worden. Dat lukte niet. SC Cambuur ging de strijd aan en was sterker in de duels". Met het gelijkspel schiet Go Ahead Eagles weinig op. De ploeg staat negende in de Jupiler League met 26 punten uit negentien duels.