Volop genieten in de Adelaarshorst tegen Volendam

Go Ahead Eagles is het nieuwe jaar uitstekend begonnen met een 5-0 overwinning op FC Volendam. Het was genieten met volle teugen in de Adelaarshorst. Al na zes minuten kopte Tarvajärvi de Deventer ploeg op voorsprong. Na 23 minuten was het al 2-0 door Janota die binnenschoot na een scrimmage voor het doel van Volendam. Vijf minuten later tikte Tarvajärvi al de 3-0 binnen van dichtbij.Tarvajärvi: "Dat was een makkie, omdat de keeper de bal zomaar liet gaan. Daarna was het doorgaan, want dat wilden we. Niet verslappen." Anders dan in veel wedstrijden voor rust verslapte Go Ahead Eagles ditmaal niet of nauwelijks. Tien minuten na rust kreeg Opdam rood na het neerhalen van de doorgebroken Antonia, opnieuw veruit de gevaarlijkste aanvaller. Twee minuten later profiteerde Suk door de 4-0 binnen te schieten. Antonia bekroonde een sterk optreden door een kwartier voor het einde de 5-0 binnen te stiften.
Trainer Joop Gall was een tevreden man. "We hebben ook voor de winterstop al geod gespeeld, maar onszelf dan vaak niet beloond. Nu dus wel. Het doet ons en vooral de achterhoed ook goed dat we achterin de 'nul' hebben gehouden."