Fachtali mag direct meedoen tegen Cambuur

Joop Gall laat Karim Fachtali waarschijnlijk direct debuteren in de uitwedstrijd tegen SC Cambuur. Hij zal dan met Kolder en Jarchinio Antonia de aanval vormen. Gall: "Ik wil uiteraard eerst met mijn collega's overleggen, maar dat Karim meteen speelt is een logische gedachte."De gehuurde speler van RKC stond al een tijdje op het verlanglijstje van Go Ahead Eagles. "Door supersnel handelen van Overmars hebben wij hem aan de groep kunnen toevoegen", aldus Gall. "Fachtali is tweebenig en kan een doelpunt maken. Hij kan op alle aanvallende posities uit de voeten."
Aanvaller Niklas Tarvajarvi heeft nog veel last van zijn achillespezen. Marnix Kolder, die terugkeert van een schorsing, start daarom weer in de basis. Meer wijzigingen zijn na de ruime overwinning van vrijdag niet te verwachten. Resit Schuurman, die een prime rentree beleefde, behoudt zijn stek als rechtsback, waardoor Khalid Karami opnieuw vanaf links start.
Oscar López is nog niet speelklaar. De Spaanse linksback stapte ook bij de tweede training voortijdig van het veld. Hij wees daarbij naar zijn linkerlies, maar volgens Gall heeft dat niets te betekenen. "Oscar moet gewoon wennen aan de groepstrainingen. Zijn bovenbenen lopen wat eerder vol. Hij doet voorlopig tachtig procent mee, zoals we dat ook hebben afgesproken. Hij kan wel een balletje raken, dat is mij al wel duidelijk. Tweebenig, goede trap en hij neemt ook onder druk de goede beslissingen"
De verwachte opstelling:
Bij Cambuur ontbreken veel spelers door blessures. Zeker is dat Robert van Boxel niet speelt. Hij is nog niet hersteld van een hamstringblessure. Ook topscorer Erik Bakker komt zo goed als zeker niet in actie en ook Charles Dissels is nog onzeker. Doelman Marco Bizot herstelt van een handblessure en wordt vervangen door Robbert te Loeke. Verdediger Martijn van der Laan is geschorst.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter