Bus en Schuurman maken hun rentree tegen SV Lelystad

Go Ahead Eagles is het nieuwe jaar begonnen met een overwinning. Zaterdageersteklasser Lelystad werd in een weinig verheffende pot opzij gezet: 0-3. Jarchinio Antonia (tweemaal) en Michal Janota (strafschop) namen de treffers voor hun rekening. Belangrijker dan de uitslag of het spel was voor de Deventer profploeg de rentree van een aantal spelers, na een langdurige blessure.
In de 12e minuut opende Go Ahead Eagles de score. daar had het wel een strafschop voor nodig, terecht gegeven na een overtreding op Houtkoop. Michal Janota maakte vanaf de stip geen fout: 0-1. In de 26e minuut werd het 0-2. Een snel genomen vrije trap vanaf eigen helf werd door de snelle Antonia op waarde geschat. Hij ging alleen af op de doelman en schoot diagonaal raak.
De tweede helft, waarin alle wissels door Gall werden ingebracht, was zeer matig. Go Ahead Eagles kreeg wel enkele kansen. De beste was voor Karami, die op aangeven van Houtkoop de onderkant van de lat trof. Ook Janota en twee keer Houtkoop waren kansrijk, maar troffen het doel niet. Aan de andere kant werd invaller-doelman Japser Heusinkveld enkele keren getest met schoten vanuit de tweede lijn, maar de sluitpost had geen enkele moeite deze inzetten te pareren.
Antonia, halverwege gewisseld, kwam door een blessure van Kobussen in de 72ste minuut noodgedwongen terug in het veld in de rust gewisseld, kwan na 72 minuten terug in het veld. Hij was het ook die in de 80ste minuut voor 0-3 zorgde
Dave Bus en Resit Schuurman maakten hun rentree op het hobbelige veld van Lelystad. Glenn Kobussen viel daarentegen geblesseerd uit nadat hij opnieuw last kreeg van een spier in het bovenbeen.
Niklas Tarvajärvi bleef uit voorzorg aan de kant, nadat hij in de intensieve eerste trainingsweek lichtlast kreeg van zijn kuit.
Opstelling: Peter van der Vlag (46. Japser Heusinkveld), Khalid Karami, Jan Kromkamp, Freek Heerkens, Michael Jansen (46 Dave Bus), Joey Suk (46. Resit Schuurman), Jarchinio Antonia (46. Tcho Tcho Makuso), Joep van den Ouweland (46. Glenn Kobusssen, 72. Antonia), Marnix Kolder (46. Patrick Gerritsen), Michal Janota, Xander Houtkoop