Andries Ulderink tekent voor twee jaar bij de Graafschap

Andries Ulderink wordt de nieuwe trainer van De Graafschap. De trainer van Go Ahead Eagles wordt in Doetichem de opvolger van Darije Kalezic. Ulderink tekent een contract voor twee seizoenen.
Ulderink verlengde in het begin van dit kalenderjaar nog zijn contract in De Adelaarshorst, maar liet wel een ontsnappingsclausule in geval van positieverbetering opnemen daarom moet De Graafschap een afkoopsom voor de Achterhoekse oefenmeester aan Go Ahead Eagles betalen. Ulderink leidde Go Ahead Eagles vorig seizoen bijna naar promotie naar de Eredivisie. In de finaleronde van de play-offs was Willem II nipt te sterk. Bovendien loodste hij zijn ploeg in 2010 naar de halve finales van de KNVB-beker, waarin Ajax te sterk was. De 41-jarige Aaltenaar heeft dinsdag een afrondend gesprek bij de Doetinchemse eredivisionist. Ulderink was al eerder werkzaam bij De Graafschap als jeugd- en assistent-trainer. Ook was hij na het vertrek van Gert Kruys in 2005 vijf wedstrijden interim-trainer van de Superboeren.
Ulderink begon zijn loopbaan als hoofdtrainer bij de amateurs van het Aaltense AZSV. Daarna was hij ook trainer van SC Varsseveld, DCS uit Zevenaar en Be Quick'28. In het voorjaar van 2008 volgde hij bij Go Ahead Eagles Mike Snoei op.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter