Adelaarshorst volgens plan naar 11.000 plaatsen

Go Ahead Eagles en de gemeente Deventer willen stadion de Adelaarshorst, de thuisbasis van de Eagles, vernieuwen en fors uitbreiden. Het stadion, dat nu nog 6500 toeschouwers kan herbergen, moet naar een capaciteit van 11.000.
Volgens de club is de Adelaarshorst verouderd en voldoet het stadion niet meer aan de eisen van deze tijd. Dit maakte de gemeente vrijdag bekend. De gemeente heeft de club nu opdracht gegeven om de plannen verder uit te werken.
Wel moet eerst de huidige parkeeroverlast in de omgeving worden aangepakt. Voetballiefhebbers moeten parkeerterreinen gaan gebruiken die verder van de Adelaarshorst afliggen. Als dat is gelukt, kan het stadion definitief worden uitgebreid. Wanneer dat gebeurt, is nog niet bekend.
Go Ahead Eagles gebruikt de komende maanden om samen met omwonenden een plan te maken voor de uitbreiding van de Adelaarshorst. Zo moet er eerst een oplossing komen voor de parkeerproblemen. Direct na de zomer moet de gemeenteraad een besluit kunnen nemen over het stadionplan. Pas daarna komen de planologische procedures die nodig zijn om te komen tot vernieuwing en uitbreiding van de Adelaarshorst aan de orde. Wanneer de renovatie van het voetbalstadion begint, wilde directeur Doornebos niet voorspellen.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter