Zelfs tegen negen man nog geen puntje

Go Ahead Eagles heeft vrijdagavond een 1-2 nederlaag geleden bij FC Volendam. Twee spelers van Volendam haalden het laatste fluitsignaal niet. Vlak voor rust moest Thijs Sluijter na zijn tweede gele kaart voortijdig naar de kleedkamer. Olaf Lindenbergh kreeg in de 74e minuut een directe rode kaart, maar toen stond FC Volendam al met 2-1 voor.
Freek Heerkens had Go Ahead Eagles al in de 13e minuut op voorsprong gezet, maar Pier Tol maakte nog voor rust, in de 39e minuut, de gelijkmaker. Met tien spelers begon FC Volendam aan de tweede helft en desondanks wist Maikel van der Werff al drie minuten na rust de thuisploeg op voorsprong te zetten.
Tegen negen spelers van de thuisploeg bleef de opbrengst van haastig vooruit spelen beperkt tot een goede kopkans voor Bus, die de bal zonder vaart in de handen van keeper Ruiter kopte. Het vernuft en vooral het venijn ontbrak. "De absolute wil om een punt mee te nemen naar Deventer was er niet", constateerde Ulderink. Om veelbetekenend te vervolgen: "Zeer teleurstellend, laat ik het daar maar bij laten."
Gert Kruijs, trainer van Volendam en bij De Graafschap ooit geassisteerd door Ulderink, wist precies wat de Deventer ploeg uit het spel haalde; agressie en passie. Spelers als Lindenbergh en Opdam gingen daarbij geregeld over het randje. Die strijdlust kon aan Go Ahead Eagles-zijde eigenlijk niemand opbrengen. Ook op het kunstgras van RBC was dat eerder al het geval.