Ploeterend en weinig overtuigend gelijkspel in Eindhoven

Het eerste gelijke spel van het seizoen hielp Go Ahead Eagles niet verder richting top van de ranglijst. In een zelden opwindende wedstrijd bleef de ploeg van trainer Andries Ulderink tegen Eindhoven steken op 1-1.
In de eerste helft gebeurde er lange tijd bar weinig. Pas in het laatste kwartier voor rust kreeg de ploeg van Ulderink mogelijkheden via Luis Pedro en Patrick Gerritsen. Beide spelers stuitten op keeper Swinkels. Eindhoven-coach Faber had er in de rust maar een dubbele wissel tegenaan gegooid. Een van de invallers, Jelle van Kruijssen verrichte koud in het veld zijn belangrijkste daad. Go Ahead Eagles leed balverlies. Freek Heerkens weerde een schot af, waarna de bal voor de voeten van de invaller rolde, die vervolgens Sergio Padt kansloos liet.
Dat was het sein voor een kwartier aanvallen aan Deventer zijde. Uit een combinatie tussen Michal Janota en Van der Biezen, rondde de Deventer centrumspits koel af. "Het leek daarna dat we door konden drukken", analyseerde Ulderink. "We kregen ook nog wel kansen daarvoor." Ulderink doelde op inzetten van Janota, Suk en Van den Ouweland. Maar overtuigend zag ook dat er niet uit. Go Ahead Eagles bungelt onderaan het linkerrijtje en staat toch maar vier punten achter op de nummesrs 3 en 4.