Eenvoudige en tamme wedstrijd tegen een machteloos MVV

De Maastrichtenaren waren vrijdagavond machteloos in de Adelaarshorst en mochten blij zijn dat Go Ahead Eagles het vizier niet negentig minuten lang scherp had gericht: 3-0. MVV hoopte zo lang mogelijk de zaak achterin dicht te timmeren, maar na negentien minuten sloeg Go Ahead Eagles al toe. Sjors Verdellen voelde bij een vrije trap zoveel tegenstanders in zijn nek hijgen dat hij het laatste fatale tikje gaf: 1-0. Een tweede Deventer treffer hing voortdurend in de lucht, maar het duurde tot vijf minuten voor de rust totdat de Adelaarshorst opnieuw opveerde. Een prachtige voorzet van Jonathan Vosselman kwam wel van de schoen van de Brabantse spits. Of liever van zijn hak. Op schitterende wijze deponeerde hij de bal in de verre bovenhoek. En ook de derde treffer na rust werd prima afgemaakt door Van der Biezen. Ditmaal bediende Joey Suk, hij kreeg de voorkeur boven Dennis Hollart, de spits. Go Ahead Eagles leek zich niet bovenmatig te hoeven inspannen voor de ruime zege. Na rust had de thuisploeg nog volop kans om de score op te voeren na 5-0 of 6-0. Maar grote kansen voor onder meer Pedro en Janota werden gemist.
Trainer Andries Ulderink maalde er niet om. Al meenden hij langs de kant dat er wel een hogere score in had moeten zitten. Ulderink: "Met meer goals hadden we het publiek nog meer kunnen vermaken. Maar de jongens in het veld gaven er duidelijk de voorkeur aan om het duel rustig uit te spelen."
"We hebben gewoon geconcentreerd en geduldig gespeeld", zei Van der Biezen. "Het scheelt nu enorm dat iemand als Joep van den Ouweland weer terug is. Joep is belangrijk voor het team en geeft de richting aan. Met hem in de ploeg kunnen we zeker constanter presteren."