Spits Iwan Redan is één van de opties

Go Ahead Eagles zoekt verder naar een spits, die beter is dan de selectie op dat moment herbergt en ook nog te betalen is. Die spitsen zijn schaars en dus wordt ook in het buitenland gespeurd. Go Ahead Eagles is daarbij afhankelijk van tips van spelersmakelaars. Scouten in het buitenland is voor eerstedivisieclubs niet weggelegd.
De Deventer club zag in Ruud ter Heide de targetman. Als Cambuur Ter Heide meer dan 10.000 euro salaris per maand biedt zegt hij de andere clubs, waaronder de Deventenaren, rap af. En zo komt er eind april ook een interessante speler uit de Belgische tweede divisie voorbij. Moussa Koita, een 25-jarige Franse spits van 1.93 meter die bij Excelsior Virton speelt, wordt via zijn zaakwaarnemer aangeboden maar zijn tweede zaakwaarnemer heeft inmiddels zijn contract met Virton met twee jaar verlengd. Koita moet nu meer dan drie ton kosten. Onbetaalbaar dus. Via spitsen uit Engeland en de Griekse competitie komt in juni Mathias Ranégie in beeld.
Marc Overmars:,,Het is lastig op dit moment. We zijn de laatste paar weken wel met twintig namen bezig geweest. Maar er zat nog niemand bij waarvan we zeggen: 'ja, die is het'. Dan is die jongen te oud om te investeren. Dan is het een jong talent dat niet in de eerste divisie wil spelen. Of de club vraagt een transfersom van twee ton, ik noem maar wat. Sommige beschikbare spitsen, zoals Harrie Gommans die weg mag bij Vitesse, zijn gewoon onhaalbaar.
En een speler als Iwan Redan heeft ook geen club, maar wil wachten op wat beters. En zo is er steeds wel wat. Maar we kijken goed rond in Nederland en alle uithoeken van Europa.",,Het vertrek van Sjoerd Ars was een weloverwogen keuze. We willen met een ander type gaan spelen. We staan nog steeds achter het vertrek van Sjoerd, omdat daar een idee achter zat. Er lopen nog spitsen genoeg rond. We moeten nu ook niet in paniek en zomaar een spits uit Uruguay laten komen of zoiets. Ik ga er vanuit dat het gaat lukken. We werken er hard aan.'' aldus Overmars.
(stentor)

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter