Go Ahead Eagles op degradatieplek

De Nederlandse Jupiler League is vanavond weer officieel van start gegaan. Op de vertrouwde vrijdagavond stond een volledig speelronde op het programma, die enkele verrassend uitslagen met zich meebracht. Degradant VVV-Venlo liet zien klaar te zijn om voor het kampioenschap te gaan middels een klinkende 5-0 overwinning op Go Ahead Eagles. De ploeg van Jan van Dijk liet in eigen huis zien over een goede ploeg te beschikken. Zonder spelmaker Keisuke Honda, die met Japan actief is op de Olympische Spelen, speelde het verzorgd voetbal. Desondanks wist Go Ahead de schade in de eerste helft nog beperkt te houden tot 1-0. Samir El Gaaouiri zette na achttien minuten De Koel in vuur en vlam.Pas na rust kroop VVV echt uit haar schulp en liep het aan de hand van uitblinker Ruben Schaken uit naar een grote overwinning. De doelpunten kwamen op naam van Schaken (2x), Sandro Calabro en Soufiane Dadda.