Eindelijk weer winst

Go Ahead Eagles heeft de eerste overwinning van het seizoen binnen. FC Omniworld werd voor 4345 toeschouwers met 1-0 aan de kant gezet.
In de 74ste minuut kopte Frank Broers, op zijn 31ste verjaardag, Go Ahead Eagles naar de overwinning. Niet alleen de eerste zege van het seizoen, maar ook de eerste thuisoverwinning sinds zeven maanden. Op 1 februari werd in de Adelaarshorst voor het laatste gewonnen, tegen MVV. De overwinning was dus hoognodig, maar helemaal gladjes verliep het allemaal niet. In de beginfase bleek het goed verzorgd spelende Omniworld vooral via de gevaarlijk Genero Zeefuik een lastige tegenstander. ,,We hadden in de beginfase moeite met hun rechtsbuiten, die vanaf het middenveld speelde'', had trainer Andries Ulderink gezien. ,,Daarna pakten we het goed op, maar vooral in de communicatie onderling kan er nog veel verbeterd worden.''In de tweede helft maakte de Deventer ploeg het verschil. Uit een corner van Oguzhan Türk knikte Broers bij de tweede paal binnen. Omniworld schoot kort daarvoor de bal uit een vrije trap van Van Toor nog tegen de paal. Dichter bij keeper Remko Pasveer kwam de ploeg van trainer Peter Boeve daarna niet.