Heel duur puntverlies bij ADO

Go Ahead Eagles heeft vrijdagavond een zeer pijnlijke nederlaag geleden op bezoek bij ADO Den Haag. De thuisploeg won het zespuntenduel met 3-2. Met name in het begin van de wedstrijd, waarin ADO twee keer scoorde, en vlak na rust liet de Deventer ploeg zich de kaas van het brood eten.
Foeke Booy voerde voor het cruciale zespuntenduel een hele rits wijzigingen door in de basisformatie. Marnix Kolder werd geslachtofferd ten faveure van Jeffrey Rijsdijk. Daardoor mocht Erik Falkenburg het weer eens in de spits proberen. Ook Xandro Schenk werd naar de bank verwezen. AZ-huurling Ridgeciano Haps maakte zodoende zijn basisdebuut. Ook speelde Antonia in plaats van Houtkoop.
Het duel begon slecht, want al na vijf minuten was het 1-0. Beugelsdijk legde de bal achter de verdediging van Go Ahead Eagles en Van Duinen schoof de openingstreffer binnen. Na twaalf minuten was het zelfs al 2-0. Bakker kopte binnen uit een vrije trap van Holla. Tien minuten later kwam de Deventer ploeg terug in de wedstrijd. Falkenburg schoot tegen Zwinkels aan en zag de bal via Zuiverloon alsnog het doel ingaan.
Go Ahead kreeg vervolgens zelfs kansen op de gelijkmaker, maar het was het ADO dat vlak na rust op 3-1 kwam en opnieuw was er een verdediger bij de goal betrokken. Nu was het Zuiverloon die een aanzienlijk aandeel had. De rechtsback dribbelde en draaide zich langs enkele verdedigers, waarna de bal voor de voeten van Roland Alberg kwam. De opgeleefde middenvelder schoot de bal vervolgens in de hoek: 3-1.
Go Ahead-trainer Foeke Booy gaf de hoop echter niet op en bracht 20 minuten voor tijd met Xander Houtkoop en Marnix Kolder twee verse krachten. Het duo stond pas net op het veld toen Houtkoop met een voorzet Kolder in staat stelde de 3-2 te maken. Ondanks enkele hachelijke momenten voor het ADO-doel bleef het daarbij, waardoor die ploeg Go Ahead Eagles tot op een punt naderde op de ranglijst.