Kolder waarschijnlijk vanaf de bank tegen ADO

In welke basisopstelling Go Ahead Eagles vrijdagavond begint in de belangrijke uitwedstrijd tegen ADO Den Haag blijft voorlopig een raadsel.Trainer Foeke Booy deed nog geheimzinnig over de opstelling van zijn ploeg. De kans is aanwezig dat hij aanvoerder Marnix Kolder morgen passeert voor het uitduel met ADO Den Haag.
Dat zou betekenen dat Erik Falkenburg in de punt van de aanval start en Jeffrey Rijsdijk mag beginnen op het middenveld. "Dat zou heel goed kunnen", liet Booy zijn beslissing in het midden.
Kolder, die aan het begin van het seizoen van grote waarde was, is na zijn blessure nog niet in goede doen. Op de afsluitende training raakte Marnix Kolder ook licht geblesseerd, evenals verdediger Jop van der Linden. Beiden zijn vermoedelijk wel fit genoeg om te spelen.
Met het koppel Erik Falkenburg en Jeffrey Rijsdijk kan de ploeg win­nen aan onvoorspelbaarheid. Met de beweeglijke en geslepen Falken­burg aan het front zou het statische hart van de Haagse defensie makkelijker kunnen ont­mantelen. Dat is geen overbodige luxe, want ADO speelt defensief countervoetbal sinds Henk Fräser aan het roer staat.
Booy hamert er­op dat het van groot belang is dat Go Ahead Eagles op voorsprong komt. Want anders wordt het op coun­ters loerende ADO in de kaart ge­speeld. Een speelwijze met veel be­weging in de ploeg lijkt daarom ge­boden. Eventueel zou Kolder als pinchhitter kunnen fungeren. De mogelijke opstelling:

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter