Toch Patrick ter Mate op doel in Nijmegen

Patrick ter Mate maakt morgen zijn debuut voor Go Ahead Eagles. De derde doelman speelt tegen NEC omdat de nieuwe aanwinst Stephan Andersen niet speelgerechtigd is. Tweede doelman Erik Cummins is geblesseerd.
Daarmee krijgt de keeperssoap bij Go Ahead Eagles aan het eind van de week nog een verrassende climax. Door een wereldwijde storing bij de FIFA, is Andersen niet speelgerechtigd. Trainer Foeke Booy dacht in Erik Cummins een alternatief te hebben, maar de tweede doelman heeft toch nog veel last van zijn enkelblessure. En dus maakt Ter Mate, die geregeld als supporter op de tribune zit bij Go Ahead Eagles, na jaren eindelijk zijn debuut. 
Ondanks alle onrust van de afgelo­pen week is in de spelersgroep de focus steeds op het komende duel gericht gebleven, zo beklemtoont Booy. "We zullen alles en alles moeten geven. Het is net zo’n be­langrijke wedstrijd als tegen SC Cambuur Daarom moeten we wel een ande­re instelling aan de dag leggen dan toen. NEC is sterker geworden sinds de winterstop, maar we hoe­ven er niet bang voor te zijn. Ze­ker niet als we zo spelen als tegen Ajax"
Erik Falkenburg keert na een schorsing van één wedstrijd terug in de basis. Dat gaat ten koste van Jeffrey Rijsdijk. De verwachte opstelling:

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter