Belangrijke en knappe zege op AZ

Go Ahead Eagles heeft zaterdagavond weer 3 belangrijke punten in de strijd tegen degradatie kunnen bijschrijven. In de eigen Adelaarshorst werd AZ knap met 2-1 verslagen. Een fraai schot van Doke Schmidt en een ongelukkig eigen doelpunt van Johann Berg Gudmundsson zorgden ervoor dat de Eagles met 2-0 voor kwamen. Roy Beerens deed in de slotfase iets terug.
Hoewel de eerste helft doelpuntloos leek te eindigen viel er toch nog een doelpunt voor de thuisploeg. Verdediger Doke Schmidt pikte de bal rond de middencirkel op en besloot vanaf een meter of 30 maar eens uit te halen. Dat deed de geboren Fries zeer fraai: de bal zeilde via de binnenkant van de paal in het doel achter de kansloze Esteban: 1-0.
AZ, dat in de eerste helft het initiatief vooral bij de thuisploeg liet, moest de tweede helft meer uit de eigen verdediging kruipen. Dat deed de ploeg ook, maar zonder doordacht plan. Kansen leverde dat dan ook niet op voor AZ, dat ook duidelijk het gemis van spits en aanspeelpunt Aron Jóhannsson merkte. Zijn Zweedse vervanger Denni Avdic kon lang niet zoveel gevaar stichten als de Amerikaan.
Go Ahead bleef vrij gemakkelijk overeind en kwam zelfs op 2-0. Jarchinio Antonia, die voor het eerst dit seizoen op de bank moest beginnen, kon alleen doorlopen op het doel van AZ en omspeelde Esteban. Zijn schotje leek daarna van de lijn te worden gewerkt door Johann Berg Gudmundsson, maar de IJslander tikte de bal ongelukkig in het eigen doel. Roy Beerens maakte nog de 2-1, maar deed dat diep in blessuretijd.