Puntje bij N.E.C.

Go Ahead Eagles heeft in Nijmegen een kostbare punt gepakt. De ploeg bleef in de moeilijke uitwedstrijd tegen NEC op de been dankzij een treffer van Deniz Türüç: 1-1.
Go Ahead Eagles verscheen met keeper Patrick ter Mate aan de aftrap, omdat de nieuwe doelman, Stephan Andersen, nog niet speelgerechtigd was. De derde keeper had een belangrijk aandeel in het gelijkspel. Ter Mate is goed bekend met de supporters van de Eagles. Uit een tattoo met het logo van Go Ahead Eagles op zijn triceps, blijkt zijn clubliefde. Patrick ter Mate - tot nu toe alleen actief geweest in een aantal oefenpotjes - mocht aantreden op het veld. Het leek er al snel op dat hij de hoofdrolspeler in een tragedie zou worden, want binnen vijf minuten kwam NEC al op voorsprong. Ter Mate kon daar weinig aan doen.
Michael Higdon kon de bal in alle vrijheid binnen koppen. Later in de wedstrijd kwam Ter Mate nauwelijks meer in de problemen. En kon hij zich laten toejuichen door al die bekenden in het Deventer supportersvak.
Go Ahead Eagles komt in de 58ste minuut op gelijke hoogte door een schitterende treffer van de zeer sterk spelende Deniz Türüç. Vanaf zeker dertig meter jaagt hij de bal in de bovenhoek.