Foeke Booy uiteindelijk de nieuwe trainer

Foeke Booy wordt de nieuwe trainer van Go Ahead Eagles. Naast hoofdtrainer wordt Booy ook technisch manager. Er zijn nogal wat namen langs gekomen in het geruchten cirque; Patrick Kluivert, Adri Koster, Jean-Paul van Gastel, Jan de Jonge, Henk ten Cate en nog veel meer.
Uiteindelijk werd het Foeke Booy. De geboren Fries tekent voor 1 jaar met een optie voor nog een seizoen. Booy werkte het afgelopen seizoen een aantal maanden bij het Belgisch Cercle Brugge. Vorig jaar werd Booy bij FC Utrecht ontslagen als technisch directeur, omdat hij teveel zou verdienen en resultaten uitbleven.
Voorzitter Lugt dacht dat Foeke Booy niet haalbaar was. De gesprekken werden pas dit weekend gestart. "Vanuit het oogpunt van realisme dachten we echter dat Foeke geen haalbare kaart voor ons was. Daarom hebben we in eerste instantie ook niet gelijk contact met hem gelegd. We waren dan ook best verrast toen Foeke bereid was tot een gesprek met Go Ahead Eagles én ook echt wilde komen."
Met Foeke Booy kiest Go Ahead Eagles voor een ervaren trainer, die zijn sporen ruimschoots heeft verdiend in het voetbal. Ook omdat hij in zijn trainersloopbaan altijd oog heeft gehad voor jonge talentvolle spelers. Mede daarom past Booy uitstekend in het profiel van de club.
"We hebben uitvoerig en indringend met elkaar gesproken", geeft Booy aan. "Dat er op voorhand niets is uitgelekt, is tekenend voor de mensen bij Go Ahead Eagles, waardoor we in rust en vertrouwen met elkaar konden praten. Doorslaggevend bij mijn keuze voor Go Ahead Eagles is mijn gevoel geweest. Mijn enthousiasme werd steeds groter naarmate de gesprekken vorderden."
Het deert Booy niet dat hij bij Go Ahead Eagles een jeugdige groep treft en te maken heeft met de laagste begroting van alle clubs in de eredivisie. "In dat opzicht liggen beeldvorming en realiteit soms ver uit elkaar, want ik ben gewoon enthousiast over mijn komst naar Go Ahead Eagles. We zullen er  komend seizoen hard voor moeten werken, want ergens komen is één, maar ergens blijven is een ander verhaal. Voor deze jonge spelersgroep staat nu het grote mannenwerk te wachten. Met lef, initiatief en een strijdvaardig team willen we handhaving in de eredivisie bewerkstelligen. En als dit lukt dan zal het net zo'n groot feest zijn als de afgelopen periode."

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter