Erik ten Hag naar Bayer München

Erik ten Hag (43) is de komende twee seizoenen trainer van het beloftenelftal van Bayern München. De heeft de club bevestigd tegenover het Duitse persbureau DPA. Mathias Sammer, technisch directeur van de Beierse topclub, is erg gecharmeerd van de huidige coach van Go Ahead Eagles.
Sammer kent Ten Hag nog uit zijn tijd als td van de Duitse voetbalbond, toen hij bij verschillende clubs in Nederland op bezoek ging om hun opleidingsmodellen te bestuderen.
Dat Ten Hag wilde vertrekken bij Go Ahead Eagles, komt niet uit de lucht vallen. Hij was in beeld bij verschillende clubs. Zo gold hij bij Heracles Almelo als kandidaat-opvolger van Peter Bosz, die in verband wordt gebracht met een overgang naar Vitesse. In München zal Ten Hag oud-speler Mehmet Scholl vervangen.
Go Ahead Eagles moet op dus op zoek naar een nieuwe hoofdcoach. Het profile zal toch zijn een jonge trainer met ambitie. Een oudere ervaren trainer wil toch altijd te veel spelers kopen. Wellicht dat ex-trainer Andries Ulderink weer hoog op het lijstje staat. Erik ten Hag had nog een jaar contract bij Go Ahead Eagles. Over de tranfersom die Go Ahead Eagles gaat ontvangen van grootste club van Europa is nog niets bekend.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter