De Graafschap eenvoudig stap in de beker

Go Ahead Eagles heeft dinsdagavond met speels gemak de vierde ronde in de KNVB-beker bereikt. De efficiënte Deventenaren versloegen een zeer zwak De Graafschap op de Vijverberg met 0-3.
De Graafschap had aanvankelijk een licht overwicht tegen de gasten uit Deventer, die slordig begonnen aan de wedstrijd. Maar na de 0-1 van Suk in de 21e minuut werd de ploeg van trainer Pieter Huistra in het restant van de eerste helft helemaal overhoop gespeeld. Promes maakte er in de 36e minuut 0-2 van en het leed werd voor het rustsignaal van arbiter Ketting nog erger. In de 43e minuut bepaalde Karami met een prachtig schot de ruststand op 0-3.
Na rust deed Go Ahead Eagles het rustig aan en liet De Graafschap het spel maken. Het leverde een paar kansen op, maar de Doetinchemmers speelden zonder enige overtuiging en kwamen nooit meer terug in de wedstrijd.
Voorzitster Clémence Ross heeft vandaag besloten om per direct terug te treden ook als lid van de raad van commissarissen van De Graafschap. De persoonlijke aantijgingen en kwetsende spreekkoren hadden haar volgens zeggen 'zeer diep geraakt'.
Aanvoerder Jan Kromkamp sprak na afloop van een verdiende overwinning. "We hadden er nog wel meer kunnen maken, maar verder hebben we het gewoon goed gedaan." De Eagles staan voor de vierde keer op rij in de vierde ronde van de beker. Kromkamp hoopt op een leuke loting voor de volgende ronde. "En dan maar kijken of we weer verder kunnen komen"

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .