Bekeren in Doetinchem

De Graafschap staat dinsdagavond in de derde ronde van het KNVB bekertoernooi tegenover Go Ahead Eagles. Het bekerduel begint om 18.45 uur, heeft plaats in stadion De Vijverberg.
Ruim een maand geleden klopte De Graafschap hoofdklasser Sparta Nijkerk door onder meer twee goals van Harrie Gommans. Go Ahead Eagles won thuis tegen VVV-Venlo. Dat gebeurde na strafschoppen. In De Adelaarshorst kwam VVV op een 0-2 voorsprong. Pas laat in de tweede helft kwamen de Eagles op 2-2, waardoor verlengingen uitkomst moesten bieden. Aangezien beide teams ook daarin tweemaal het net vonden, volgde een strafschoppenserie. Ricky van Haaren en Marcel Seip van VVV faalden vanaf elf meter en daarom bekerde Go Ahead Eagles verder.
Jan Kromkamp staat dinsdagavond voor het eerst sinds 10 augustus weer in de basis van Go Ahead Eagles. De van diverse blessures herstelde verdediger begint het bekerduel bij De Graafschap als rechtsachter. Khalid Karami verhuist naar het centrum van de defensie, waar hij Freek Heerkens vervangt. De Brabander is voor één duel geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart tegen FC Dordrecht.
Joey Suk viel in dat duel met een hoofdblessure uit, maar is er op de Vijverberg gewoon weer bij. In de voorhoede maakt Cas Peters vermoedelijk zijn opwachting, waardoor Xander Houtkoop op de bank begint. "Xander is niet helemaal goed uit het duel met Dordrecht gekomen, hij is wat aangeslagen", lichtte trainer Erik ten Hag toe. De verwachte opstelling:
De Graafschap-trainer Huistra heeft een fitte selectie in aanloop naar het bekertreffen. Jeroen Drost en Karim Tarfi zijn de enige afwezigen. "De eerste achttien blijven hetzelfde. Alleen Piotr Parzyszek zit er niet bij; hij doet mee met de beloften. Robin Pröpper vult die lege plek in" zegt Huistra."Het is een belangrijke wedstrijd voor ons. We willen graag doorgroeien met het team"

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter