Superieure voorsprong toch nog verprutst in Helmond

Go Ahead Eagles heeft in de Jupiler League met 2-2 gelijkgespeeld tegen Helmond Sport. De ploeg van trainer Erik ten Hag miste veel kansen en gaf in Helmond een 2-0 voorsprong uit handen.
Go Ahead Eagles speelden met flair, al waren de persoonlijke fouten ook aan die zijde talrijk. De ploeg van Erik ten Hag had Helmond Sport al vóór rust kunnen vierendelen. Binnen tien minuten gaf de thuisploeg drie kansen weg; aan het einde van de eerste helft raakte Go Ahead Eagles twee keer de paal. Een priemende kopbal van puntspits Marnix Kolder zorgde tussen die periodes in voor een terechte stand van 0-1.
Na rust werd het geheel terecht 2-0 door een mooie lob van Sjoerd Overgoor. Een kwartier voor tijd bracht Davy Brouwers namens Helmond Sport de spanning terug in de wedstrijd. De grootste mogelijkheid was echter voor Quincy Promes. Go Ahead Eagles counterde met drie tegen één, maar de middenvelder schoot de bal tegen doelman Wouter van der Steen aan.
Vlak voor tijd gaf Go Ahead Eagles de ‘zekere’ zege weg. Door een eigen doelpunt een minuut voor tijd van Jop van der Linden kwam Helmond Sport toch nog naast Go Ahead Eagles.