Weer speelminuten voor Kromkamp in Utrecht

Go Ahead Eagles heeft donderdag het oefenduel tegen FC Utrecht verloren. Het werd het 3-1 voor de gastheer, die speelde met een combinatieteam van beloften en selectiespelers. Kromkamp zat voor het eerst sinds augustus weer bij de selectie en viel in de slotfase in.
Oud-eagle Jordy Zuidam was deze week net aangesteld als als Assistent-Technisch Manager bij FC Utrecht.
In de eerste helft was er nauwelijks sprake van krachtsverschil en maakte Go Ahead Eagles indruk met een verzorgde opbouw. Toch was het de gastheer die op voorsprong kwam door een toevalstreffer van Daan Bovenberg. Hij zag een mislukte voorzet over de weifelende doelman Jasper Heusinkveld tot zijn eigen verbazing in het doel vallen. Na een prachtige aanval werd het negen minuten voor rust 1-1. Joey Suk zette de aanval op, vond Xander Houtkoop, die direct Cas Peters bediende. Met een boogbal draaide hij de bal over doelman Jeroen Verhoeven in het doel.
In het tweede bedrijf zorgde Bovenberg ook voor de 2-1. Alexander Gerndt tekende in de slotfase nog voor 3-1. Bij Go Ahead Eagles maakte ook Kelvin Wattamaleo zijn opwachting. Hij is op proef bij de Deventer club. Kolder ontbrak vanwege privé omstandigheden.
Opstelling: Heusinkveld, Schuurman (Kromkamp), Heerkens, Van der Linden (Misidjan), Wolven, Pot, Suk (Wellenberg), Overgoor (Wattamaleo), Antonia (Philips), Peters (Kavak), Houtkoop (Türüc).