Barcelona speler Óscar López als nieuwe linksback

Go Ahead Eagles heeft zich voor de rest van het seizoen versterkt met de Spanjaard Óscar López Hernández. De 31-jarige Spanjaard tekende in Deventer een contract tot de zomer van 2012.
Verdediger Lopez speelde in het verleden voor Barcelona en Betis Sevilla. De Spanjaard zat het afgelopen half jaar zonder club en speelde dus niet, maar kwam daarvoor uit voor Numancia in de Spaanse tweede divisie.
Lopez is een kennis van bestuurslid technische zaken Marc Overmars, die nog tegelijk met hem bij Barcelona heeft gespeeld. Lopez kwam tussen 2003 en 2004 acht duels voor Barcelona uit en werd daarna verhuurd aan Lazio Roma en Betis Sevilla, waar hij niet aldoor op een basisplaats kon rekenen. Volgens Overmars is Lopez nog erg ambitieus. "Hij wil zeker nog tot zijn 35ste spelen en wil graag naar het buitenland. Hij is een fanatieke back, een echte vechter."
Op 2 of 3 januari arriveert Oscat Lopez in Nederland en als hij de medische keuring doorstaat, sluit hij direct aan bij de selectie van trainer Joop Gall. De club heeft een optie om hem na dit seizoen nog een jaar vast te kunnen leggen.
Óscar López Hernández werd op 11 mei 1980 geboren in Barcelona. Hij debuteerde in het seizoen 2002/03 voor FC Barcelona in de Primera División. Daarvoor speelde de linkervleugelverdediger in de jeugd en het tweede elftal van de Catalaanse club. In de voorbereiding op het seizoen 2003/04 leek Óscar López de vaste linksback van FC Barcelona te gaan worden, maar door de late komst van Giovanni van Bronckhorst belandde de Spanjaard alsnog op de reservebank. Hij zou uiteindelijk slechts zes competitieduels spelen dat jaar. Na de komst van Sylvinho in 2004 zag Óscar López zijn speelkansen nog verder dalen en hij vertrok op huurbasis naar Lazio Roma. Hij zou 14 optredens maken voor de Romeinse club in de Serie A. In het seizoen 2005/06 verhuurde FC Barcelona hem opnieuw, ditmaal aan Real Betis Sevilla. In juni 2006 werd Óscar López voor 200.000 euro definitief overgenomen door Betis van FC Barcelona. Kort daarna vertrok de verdediger echter naar Gimnàstic. In 2008 keerde hij terug naar Betis. Begin 2010 werd hij aangetrokken door CD Numancia. En op 23 december maakte Go Ahead Eagles dus bekend de transfervrije López te hebben gecontracteerd.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter