Dik verdiende uitzege in Den Bosch

Go Ahead Eagles vierde in Den Bosch eindelijk weer een uitoverwinning (1-2). Via goals van Marnix Kolder en Jarchinio Antonia besliste de oppermachtige Deventer ploeg de wedstrijd. Voor het eerst sinds 28 februari werd er buitenshuis weer gewonnen.
FC Den Bosch, dat een periodetitel verspeelde, werd met eigen middelen verslagen. GA Eagles zette meteen druk en joeg elke Bosschenaar in balbezit op. Verdedigend werd de ploeg nauwelijks in de problemen gebracht en duels werden bijna allemaal in Deventer voordeel beslist.
Go Ahead Eagles zetten vroeg druk, hadden daardoor veel de bal. Vijf minuten voor rust was daar ook de voorsprong, toen Marnix Kolder bij de tweede paal een voorzet van links tegen het dak werkte.
Den Bosch had overigens binnen tien tellen zelf op voorsprong kunnen staan. Ralf Seuntjens kreeg de bal op een presenteerblaadje, maar schoot met alleen de keeper nog tegenover zich naast. Na rust bracht Go Ahead Eagles met goed spel over de vleugels de thuisploeg helemaal aan het wankelen. Uit een vrije trap van Joey Suk, die de bal tegen de hand van oud-Eagle Jeffrey Vlug speelde, versierde de ploeg een strafschop. Kolder stuitte in die 69ste minuut echter op keeper Begois. Een afgekeurde goal van Janota (buitenspel) en nog een kansen later besliste Antonia de wedstrijd. Joep van den Ouweland was inmiddels al uit de wedstrijd geschopt en de onbehouwen back Kees van Buuren reageerde zich af op Janota en keerg terecht rood. Met tien man kende FC Den Bosch nog een oprisping, maar de treffer in de 88ste minuut bracht Go Ahead Eagles niet echt van zijn stuk. Gall: "Die 1-2 is weer jammer, maar het is daarna wel goed uitgespeeld." Hij ging er vanuit dat de uitoverwinning ook de ommekeer gaat betekenen. "Ik hoop en denk dat het kwartje is gevallen. Als we passie en inzet aan onze voetbalkwaliteiten blijven koppelen dan doen we voor geen enkele ploeg onder." Door deze zege stijgt de 109-jarige Go Ahead Eagles naar plek 9 en dus naar het een linkerrijtje van de Jupiler League.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .