Gelopen wedstrijd gaat bijna nog verloren

Go Ahead Eagles heeft een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Almere City FC. Via makkelijk gegeven strafschoppen van Mihail Rosheuvel en Marnix Kolder werd de eindstand bepaald op 2-2. Go Ahead Eagles kwam na twintig minuten op voorsprong na een eigen doelpunt van Dion Malone, nadat Jarchinio Antonia de bal op de paal had gekopt. Via Dennis Hollart – ex Eagles – kwam Almere twintig minuten voor tijd op gelijke hoogte. Het werd nog erger toen Almere ten onrechte een strafschop kreeg. Kort voor tijd gaf arbiter Lindhout Go Ahead Eagles een al even dubieuze strafschop, nadat Marnix Kolder was gevloerd. Arbiter Lindhout maakte er een potje van. Het toekennen van twee strafschoppen, aan beide kanten één, leverde het meeste stof tot discussie op. Zo gleed Patrick Gerritsen vijf minuten voor tijd de bal over de achterlijn in een duel met tegenstander Burgzorg. Lindhout, die zijn bijnaam Brandhout eer aan deed, wees naar de stip. Hij trok daarop de gele kaart voor Khalid Karami. Almere kwam op voorsprong, maar Go Ahead Eagles had een paar minuten nog een cadeautje tegoed.
Voor rust trok Lindhout al de aandacht door een grove overtreding van Dennis Hollart op Jarchinio Antonia met slechts geel te bestraffen. Rood was eerder op zijn plaats geweest. Lindhout had natuurlijk maatregelen moet nemen tegen alle aanvallen op de uitblinkende Antonia. Meerdere malen werd hij gevloerd en moest uiteindelijk geblesseerd het veld verlaten. Trainer Joop Gall had ook eerder moeten ingrijpen door hem te wisselen.