Slechte generale in Dordrecht

Voor Go Ahead Eagles viel er weer niets te halen bij FC Dordrecht: 3-1. Een slechte generale dus voor de komende bekerwedstrijd tegen RKC. Go Ahead Eagles maakte voor rust nog wel de indruk het de thuisploeg lastig te willen maken.
Ook al lag binnen vijf minuten de 1-0 al achter keeper Van der Vlag. Balverlies na een vrije trap werd de ploeg fataal. Over de linkerkant mocht Coster wegsprinten en voorzetten, bij de tweede paal was Curiel de overige Deventer verdedigers te glad af. Een onbeholpen actie van Michael Jansen in het strafschopgebied tegen de benen van Coster leidde de 2-0 in. De Dordtse aanvaller ging slim liggen en Kousemaker benutte de strafschop.
Voor dat moment leek Go Ahead Eagles even de geest te krijgen en kreeg het een nog een paar aardige kansen. Zo schoot Jarchinio Antonia, niet in beste doen, de bal over en stuitte Marnix Kolder, na een mooie steekbal van Jan Kromkamp op de keeper.
Kolder miste voor rust ook de beste kans op de aansluitingstreffer. Vanaf meter verprutste hij, net als tegen FC Den Bosch, de strafschop. Joep van den Ouweland werd neergelegd en hard op zijn rechterenkel geraakt. De aanvoerder van de ploeg moest nog voor de rust vervangen worden door Tarvajärvi. De Fin maakte nog wel zijn tweede doelpunt voor Go Ahead Eagles. Was vooral aardig voor hemzelf, maar Go Ahead Eagles kwam er met een voorspelbaar spelletje van lange halen naar voren niet meer aan te pas.