Droom spat uitéén in laatste minuten

Een beduidend beter voetballend Go Ahead Eagles is dinsdagavond in de strijd om de KNVB-beker uitgeschakeld door RKC Waalwijk: 3-2. Go Ahead Eagles speelden fris van de lever en namen door twee doelpunten van Marnix Kolder een meer dan verdiende voorsprong. De poeg gaf de overwinning in het laatste kwartier toch nog uit handen. Tot teleurstelling van Joop Gall. "Ik dacht: dat wordt gewoon kwartfinale, we waren de betere ploeg", zei hij. Een eerder wissel had de totaal leeggespeelde ploeg wellicht nog kunnen redden maar dat liet hij na.
Bij een 2-0-voorsprong raakte Go Ahead Kolder kwijt. De aanvaller probeerde de bal te veroveren in duel met Sander Duits, maar de rode kaart van arbiter Jochem Kamphuis leek een toch wat te zware straf. Kamphuis stuurde niet veel later ook RKC‘er Ricky ten Voorde uit het veld na een tackle op Jarchinio Antonia. Ook deze kaart leidde tot veel discussie op het veld.
Marnix Kolder begreep de wereld even niet meer en zeker de rol van arbiter Jochem Kamphuis daarin niet. De spits kreeg de rode kaart na een onschuldige ogende overtreding op sander Duits. Een beslissende moment in de wedstrijd. Kolder: "Ik ben geen domme jongen. Ik ga toch niet zo'n overtreding maken op de middenlijn, waar je rood voor kunt krijgen. Dit was echt ongelooflijk. Zo verliezen we de wedstrijd. RKC had niks in te brengen. We stonden 2-0 voor, we waren er bijna en dan worden we zo benadeeld."
Kolder speelde samen met Niklas Tarvajärvi in de spits. Anders dan vrijdag tegen Dordrecht verliep die samenwerking uitstekend. "We zijn met de uitsluiting van Marnix veel ernstiger benadeeld. Marnix was onze beste man. Ten Voorde zat niet in de wedstrijd", aldus Gall. De vet gesponserde keukenprinsjes bakte er tachtig minuten niets van en leek op weg naar uitschakeling voor de KNVB-beker. Een late opleving zorgde alsnog voor een 3-2 zege voor hun lege tribunes. Scheidsrechter Jochem Kamphuis speelde een negatieve hoofdrol in de wedstrijd en marchandeerde enorm. Een wanprestantie van de arbitrage. Marnix Kolder is door de KNVB voor twee duels geschorst na zijn rode kaart. De rode kaart van Ricky ten Voorde is geseponeerd is wegens gebrek aan wettig en overtuigend bewijs. De KNVB marchandeerd dus rustig mee. Zeer bedenkelijk allemaal.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter