Er was maar één ploeg die voetbalde in IJsselderby

Go Ahead Eagles heeft zondagmiddag IJsselderby met 0-1 verloren ondanks dat de tegenstander totaal niet aan het voetballen kwam. In de eigen Adelaarshorst speelde Go Ahead Eagles een alleszins acceptable wedstrijd op basis van strijd en veel werklust. De thuisploeg was voor rust al de bovenliggende partij en in de tweede helft was het helemaal een eenrichtingsverkeer zonder dat het voetballend echt fraai was. Als de kansen er gewoon ingaan kun je zo'n wedstrijd ook gewoon met 5-0 winnen.
Toch was het de koploper uit de Jupiler League die een kleine tien minuten voor de pauze op voorsprong kwam na een van richting veranderde vrije trap van Bart van Hintum. Joep van den Ouweland kreeg daarvoor uit een eerste vrije trap de bal op zijn hand, arbiter Jan Wegereef zag er een vrije trap in.
Go Ahead Eagles kreeg nog veel kansen metname van Joey Suk en Marnix Kolder. De koploper stelde daar weinig kansen tegenover. Vooral het misselijkmakende tijdreken en schreeuwen bij nepblessures is eigenlijk te zielig voor worden. Joop Gall baalde vooral van missen van de kansen. "Zo belonen we onszelf niet." Voor de wedstrijd werd er nog een steward bespuugd door Arne Slot. Keeper Boer ging huilie huile doen in de media door het verhaal om te draaien. Erg sneu.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .