Eenvoudige zege werd toch nog spannend

Go Ahead Eagles is dankzij een 2-1 overwinning op Fortuna Sittard naar de elfde plaats op de ranglijst geklommen. Het leek lange tijd een makkelijke overwinning te gaan worden voor de thuisploeg. Fortuna had weinig in de melk te brokkelen. Al na zeven minuten bracht Wellenberg de thuisploeg op voorsprong met een schot in de lage hoek. Vlak voor rust werd het 2-0 door Antonia, na een mooie combinatie met Kolder kon hij de tweede treffer binnenschieten. Nadat Wellenberg een grote kans op 3-0 had gemist werd het toch nog spannend door de aansluitingstreffer van invaller Nieuwland. De beste mogelijkheid was voor Wellenberg na goed voorbereidende werk van Antonia. Wellenberg miste jammerlijk.
Dat de 'nul' niet werd gehouden - dat lukte alleen in de eerste wedstrijd tegen Telstar - betreurde trainer Joop Gall. "Maar we hebben drie punten en dat geeft vertrouwen. Een terechte overwinning waarin we verzaken het rustig en zakelijk uit te spelen naar een welicht grotere overwinning."