IJsselderby zonder Wellenberg en Schuurman

Go Ahead Eagles moet het de komende zes weken zonder aanvallende middenvelder Ruud Wellenberg doen. Wellenberg verdraaide op de vrijdagtraining het gewricht van zijn rechterbeen en voelde een hevige pijnscheut. Nader onderzoek in het ziekenhuis in Arnhem wees uit dat de binnenband van de rechterknie is verrekt. Er staat circa zes weken voor het herstel, zodat de Epenaar na de winterstop pas weer in actie kan komen.
Wellenberg is na Resit Schuurman de tweede speler die moet afhaken binnen een week. Voor de derby trainer Joop Gall nog de beschikking over dertien fitte veldspelers en drie keepers. Patrick Gerritsen (bovenbeen) is nog niet fit en heeft de hele week nog niet getraind. Dave Bus is bijna hersteld van zijn hamstringsblessure en traint zaterdag wellicht op enkele onderdelen mee.
De langgeblesseerden Frank van der Zwan, Omar Kavak en Yannick de Wit zijn hele seizoen nog niet inzetbaar geweest. Van der Zwan en Kavak zijn voor de winterstop in ieder geval niet meer inzetbaar. De Wit herstelt de rest van het seizoen van een kruisbandblessure. De verwacht opstelling:
Joop Gall kijkt uit naar de IJsselderby. "Het zou natuurlijk prachtig zijn als wij die echt goeie overwinning aanstaande zondag neer kunnen zetten. Het wordt mijn eerste IJsselderby en ik verheug mij er op. Je voelt dat de wedstrijd leeft, de club zindert een beetje en je raakt als het ware geïnfecteerd door het derbygevoel. Deventer jongens als Joey Suk, Glenn Kobussen en Patrick ter Mate hebben het al dagen lang nergens anders over. En ook bij de andere jongens leeft de wedstrijd enorm. Om zondag te winnen zullen wij echt alles uit kast moeten halen met passie en beleving. Wij zullen met het Feyenoordgevoel aan de aftrap moeten staan en als de supporters er vol achter gaan staan dan kunnen wij het zondagmiddag behoorlijk laten spoken in de Adelaarshorst."

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter