Stiekem oefenduel tegen Ajax

Go Ahead Eagles heeft vrijdagmiddag een oefenduel tegen een selectie van Ajax verloren met 3-1. Achter gesloten deuren speelde de Deventer club op het jeugdcomplex De Toekomst tegen de landskampioen. Bij Ajax speelde nauwelijks basisspelers mee. En ook Go Ahead Eagles trad aan met een geïmproviseerd elftal. Bij de Deventer club speelde de Duitse proefspeler Niklas Andersen en twee A-junioren van FC Twente mee.
Voor beide clubs was dit duel een welkome mogelijkheid om spelers in actie te laten komen die doorgaans weinig minuten maken in de hoofdmacht. Ajax miste bovendien haar internationals en jeugdspelers, die eveneens met vertegenwoordigende teams uitwaaieren over heel Europa. Er bleef echter nog genoeg kwaliteit over in de selectie van trainer Frank de Boer met onder anderen doelman Cilissen en spits Bulykin. Bij Go Ahead Eagles mochten twee A-junioren spelers van FC Twente (Kamp/Souhuwat)speelminuten maken, terwijl testspeler Niklas Andersen in het centrum van de verdediging speelde en een goede indruk maakte.
De oefenwedstrijd had voor Go Ahead Eagles een meerwaarde, omdat op een speciaal veld kon worden getrraind, waar moderne hulpmiddelen voor de analyse zijn aangebracht. Niet alleen op het gebied van video-opname, maar ook statistische gegevens over onder meer het aantal afgelegde kilometers kon worden gemeten.
Al na twee minuten moest doelman Heusinkveld vissen op een dwarrelende inzet van Ozbiliz. Daarna ontspon zich een duel met weinig kansen aan beide zijden, maar Go Ahead Eagles hield zich in een gelegenheidsformatie, met Houtkoop als linksback,redelijk staande. Suk had pech met een schot en Ajax-doelman Cilissen kwam goed weg toen hij met een overtreding Gerritsen van de gelijkmaker afhield. Arbiter De Graaf liet doorspelen.
In de 55ste minuut werd het 2-0 door Ebicilio (vrije trap van twintig meter). Niet veel later werd het 2-1 door een geweldig uitgespeelde goal. Gerritsen scoorde uit een heerlijke voorzet van Tcho Tcho Makuso, die knap diep was gestuurd door Karami. Daarna kreeg Go Ahead Eagles, dat met invaller Kolder nog joeg op meer, ongelukkig de genadeslag. Boere scoorde vallend de 3-1 achter invaller doelman Ter Mate. Aras Özbiliz, Lorenzo Ebecilio en Tom Boere scoorden voor de Amsterdammers. Na rust tekende Patrick Gerritsen voor de Deventer eretreffer.
Opstelling: Heusinkveld ('65 Ter Mate), Karami, Andersen, Heerkens ('65 Antonia), Houtkoop ('46 Souhuwat); Suk (Kamp), Wellenberg, Janota ('65 Van den Ouweland), Makoso, Tarvajärvi ('75 Kolder), Gerritsen

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .