Knappe zege in laatste oefenwedstrijd tegen Real Mallorca

Go Ahead Eagles schakelde met redelijk gemak een middenmoter uit de Primera Division uit in de laatste test; 3-1 tegen Real Mallorca. "Maar", concludeerde trainer Joop Gall na afloop. "er zit nog véél meer in." Een week voor de start van de competitie liet Go Ahead Eagles zien in vier weken voorbereiding grote stappen voorwaarts te hebben gemaakt.
Vooral in de tweede helft bleek de Deventer ploeg positioneel de bovenliggende partij. Opvallend, want vooral toen trainer Michael Laudrup aan het wisselen en nog een paar reuzen in bracht, liet de thuisploeg zien over aardig wat voetbalvernuft te beschikken. En de snelheid op de flanken, vooral op links met Xander Houtkoop, is een heel geducht wapen. En die snelle rushes kunnen alleen nog maar meer rendement opleveren als er ook een aanspeelpunt/afmaker in de spits staat. Tcho Tcho Nzuzi-Makuso kwam er niet echt aan te pas tegen twee Spaanse reuzen in het midden.
Na een openingstreffer van Gonzalo Castro kwam de thuisploeg nog voor de rust langszij. Eerst knalde Jan Kromkamp de bal tegen de touwen. Op slag van rust werkte Cendros uit een voorzet van Houtkoop de bal achter eigen keeper.Michal Janota, net als afgelopen wedstrijden uitstekend spelend, gaf na een prima voorbereidende actie van Jarchinio Antonia de stand een nog beter aanzien.
Joop Gall blijft echter realistisch. "Hoe mooi het resultaat ook is, het blijft een oefenduel. Volgende week gaat het er echt om." Neemt niet weg dat de trainer ook heeft geconstateerd dat zijn elftal in de voorbereiding grote stappen heeft gemaakt. Toch blijft hij voorzichtig in het formuleren van zijn doelstellingen. "Mijn persoonlijke ambitie is bij de top-vijf eindigen", zo zei hij na afloop. "Maar ik vind dat er nog meer uit deze groep is te halen. Als dat lukt..."

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter