Tcho Tcho betere spits dan Tsoumou tegen jong PSV

Go Ahead Eagles heeft dinsdagavond de voorlaatste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het seizoen overtuigend gewonnen. Jong PSV werd in Terwolde met 3-1 verslagen en dat was voor een groot deel de verdienste van gelegenheidsspits Tcho Tcho Nzuzi Makuso. De Belg, die na rust de teleustellende testspeler Juvhel Tsoumou had afgelost, verdiende een strafschop, scoorde zelf de 2-1 en had ook een belangrijk aandeel in de derde treffer.
Juvhel Tsoumou wordt niet de vervanger van Koen van der Biezen. Nog tijdens de eerste helft in het oefenduel trok trainer Joop Gall zijn conclusies. "Juvhel is niet de spits voor ons", zei Gall. "Hij is niet balvast genoeg, ik dacht ook dat hij sneller op de eerste meters was en hij laat zich ook te makkelijk van de bal zetten."
Tsoumou bleef in de rust in de kleedkamer achter en werd vervangen door Tcho Tcho Nzuzi-Makuso, die in de spits een prima indruk maakte. De jonge Belg, die minder dan een maand geleden als proefspeler binnenkwam, blijkt ook prima als puntspeler uit de voeten te kunnen. Zo kan de niet zo lange aanvaller aardig hoog te springen. Hij zette zijn ploeg daarmee op voorsprong tegen Jong PSV en knikte later nog een keer in, waarna Freek Heerkens de rebound benutte. Nzuzi-Makuso was ook al betrokken bij de gelijkmaker net na rust toen hij na een actie onderuit werd geschoffeld.
 Gall was tevreden over zijn team. "Voor rust waren we niet zakelijk genoeg en Jong PSV scoort vervolgens wel een knappe goal. Ik was benieuwd hoe mijn team met deze tegenslag zou omgaan, maar net als tegen De Graafschap zagen we dat we het goed oppakten en dominant gingen spelen. Jong PSV, dat volgens mij in de Jupiler League zeker een middenmoter zou zijn, kwam er niet meer aan te pas. Tcho Tcho Nzuzi Makuso deed het naar behoren in de spits, al zie je wel dat hij nog graag uitwijkt naar de zijkanten. We hebben hem daar bewust neergezet met het oog op de komende periode. Zeker zo lang we nog geen opvolger hebben voor Koen van der Biezen."

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter