SP Teuge met 1-7 verslagen

Go Ahead Eagles nam na rust afstand van zaterdagderdeklasser Teuge: 1-7. Vooral voor rust speelde de Deventer profploeg het oefenpotje plichtmatig en in een te traag tempo. Uiteraard was het klasseverschil vanaf de eerste minuut te zien, maar de finetuning is er nog niet. Niet zo erg, want daarvoor is juist de voorbereiding bedoeld. Daarnaast zal het elftal de komende periode worden versterkt. Positief was dat Resit Schuurman en Omar Kavak gisteren hun eerste speelminuten konden maken. Beide spelers ondergingen recent een meniscusoperatie. Kavak, overgekomen van SVZW, scoorde meteen zijn eerste treffer voor Go Ahead Eagles. In de eerste helft bood SV Teuge fel verweer. Go Ahead Eagles had de grootste moeite om het overwicht uit te drukken in kansen en doelpunten en het was dan ook veelzeggend dat de 0-1 kwam vanaf de strafschopstip. Koen van der Biezen, die was gevloerd in het zestienmetergebied, benutte zelf deze buitenkans.SV Teuge kwam echter snel terug. Een fraaie counter werd keurig uitgespeeld en de treffer van Jeroen Prijs was de terechte bekroning en beloning. Lang konden de amateurs niet genieten van deze gelijkmaker, want even later zorgde Ruud Wellenberg voor de 1-2. De mooiste goal van de avond kwam echter op naam van Jan Kromkamp, die zag dat de doelman van Teuge te ver uit zijn doel was gekomen. Met precicie schoot de ex-international vanaf zo'n 25 meter raak: 1-3. Na rust werd er volop gewisseld en kreeg Go Ahead Eagles aanzienlijk meer kansen. Gescoord werd er ook volop. Koen van der Biezen (2), Omar Kavak en Michal Janto zorgden voor de 1-7-eindstand.