Spits Juvhel Tsoumou op proef

Vanaf vrijdag traint de Duits/Congolese spits Juvhel Tsoumou op proef bij Go Ahead Eagles mee. De 20-jarige aanvaller stond afgelopen seizoen onder contract bij Alemannia Aachen, maar is nu transfervrij. Naast de, even mooi genaamde, Tcho Tcho Nzuzi-Makuno zou dit de tweede half Congolees zijn in de selectie.
Juvhel Tsoumou was vorige zomer nog op proef bij De Graafschap. Hoewel de fysiek sterke spits van 1.86 meter in een oefenduel tegen Ruurlo een heel aardige indruk maakte kreeg hij geen contract aangeboden. Volgens de technische leiding van de Doetinchemse club schortte het aan zijn scorend vermogen. Veel doelpunten heeft Tsoumou dan ook niet achter zijn naam staan, al was hij vorig jaar maart met Eintracht Frankfurt wel trefzeker tegen Bayern Munchen en bezorgde het door Louis van Gaal getrainde team een nederlaag.
De in Congo geboren spits speelde tien wedstrijden in de Bundesliga voor Eintracht Frankfurt. In de jeugd kwam hij ook nog een seizoen uit voor Blackburn Rovers. Bij Aachen, waar hij in juli 2010 na een proefperiode wel een contract kreeg, speelde hij afgelopen seizoen in zes duels in de tweede Bundesliga mee. Tsoumou zal zaterdag tegen de Sallandse selectie spelen en mogelijk ook volgende week dinsdag tegen de beloften van PSV.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter