Koen van der Biezen naar Cracovia Krakow

Spits Koen van der Biezen (26) verruilt Go Ahead Eagles voor Cracovia Krakow. De clubtopscorer van de Deventer club is een contract voor drie jaar overeen gekomen en vertrekt morgen naar Polen. Go Ahead Eagles is tot een akkoord gekomen met de club en ook Van der Biezen was er snel uit. "Dit is een mooie kans voor mij", zegt hij. "Een mooie club heb ik me van alle kanten laten verzekeren."
Oud-Feyenoorder Thomas Raza is technisch directeur bij Krakow, dat een teleurstellend seizoen achter de rug heeft. Ook andere spelers uit de Nederlandse competitie staan er onder contract, zoals Arek Radomski, Saidi Ntibazonkiza en Hesley Suart.
Met Van der Biezen erbij wil Krakow de weg omhoog weer vinden. "De club is ambitieus en wil weer in de subtop eindigen. Ik heb er zin in en ben blij met deze uitdaging." Eerder was er ook al interesse vanuit België voor Van der Biezen, maar toen kwam het niet tot een bod op de spits. Go Ahead Eagles heeft de afgelopen weken al ingespeeld op het vertrek van Van der Biezen en keek nadrukkelijk rond naar een vervanger.
Sinds vrijdag is de Duitse/Congolees Juvhel Tsoumou (20) op proef. De Belgische aanvaller, wellicht wel de nieuwe spits, Tcho Tcho Nzuzi-Makuso is voor een seizoen met een optie voor nog een jaar vastgelegd. "Ik ben er erg blij mee", zegt Tcho Tcho, "en voel me steeds meer thuis."
Go Ahead Eagles heeft ook een mondeling akkoord met verdediger Khalid Karami over een tweejarig contract met een optiejaar. "Mondeling zijn we er uit", zegt voorzitter Edwin Mulder. "Khalid doet het prima, ook al is het seizoen nog maar net begonnen. Nee, we hadden niet het idee dat er andere clubs achter hem aanzaten, maar daarin wilden we geen risico nemen." Karami kwam in de winterstop over van de Amsterdamse amateurclub JOS en speelde nog geen officiële wedstrijden. In de voorbereiding ontpopte hij zich tot een accurate verdediger.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter