Beter maar geen doelpunt tegen Superboeren

De uitslag viel tegen, het spelbeeld in de wedstrijd niet. Op nauwelijks tweeëneenhalve week voor de start van de competitie lijkt Go Ahead Eagles al een stapje verder dan tegenstander De Graafschap (0-1). Slechts een gedeelte van Go Ahead Eagles moeite met de ploeg van Andries Ulderink.
En dan was het probleem nog tactisch; de 4-4-2 opstelling van De Graafschap bleek even wennen. Op de rechterflank denderde er nog al eens een blauw-wit gestreept shirt, vaak die van Purrel Fränkel, voorbij.
Aanvallen maakte de ploeg een goede indruk. Vooral Xander Houtkoop werd een paar keer heel aardig door Michal Janota bediend. De voortzetting richting Koen van der Biezen liet aan beide flanken wel te wensen over. Op het middenveld speelden Joey Suk en Glenn Kobussen prima als verdedigend ingesteld duo. "Ook op die posities kan ik kiezen. De jongens maken me het in ieder geval goed lastig. Wij legden De Graafschap onze wil op", vond Joop Gall, die met genoegen constateerde dat de spelers die nu hun kans kregen zich nadrukkelijk lieten zien. "Compliment voor hoe wij het opgepakt hebben', vond de trainer die eraan toevoegde dat zijn ploeg verder is dan De Graafschap. Met die vaststelling kon ook Ulderink wel leven. "Voor ons was dit pas de eerste serieuze test en dat was te zien", aldus Ulderink.
Door de knieblessure van Dave Bus valt er voor Gall in de laatste linie niks te puzzelen. Al is het voor hem prettig te constateren dat Kahlid Karami zijn hoge niveau weet vast te houden en dat Jan Kromkamp steeds sterker wordt.
Vrijdag hoop Gall een buitenlandse spits op proef te verwelkomen. Door de chronische achillespeesblessure van Frank van der Zwan is de komst van een extra spits naast Van der Biezen gewenst. Ook een linksbenige verdediger staat nog op het lijstje.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter