Play-offs wel zeker, plek vijf lijkt uit beeld

Go Ahead Eagles plaatste zich met de 1-1 tegen Telstar zo goed als zeker voor de play-offs. Het overslaan van de eerste ronde is geen optie meer. Twee verliespunten, een rode kaart en een dicht oog was de schade van een bezoek aan Velsen-Zuid. Jonathan Vosselman was de man die sportpark Schonenberg met de rode kaart. Ruim een half uur speelde de Deventer ploeg daardoor met tien man, nadat Vosselman tegenstander Kurbegovic om zijn middel ging hangen. Dat de ploeg daarna met tien man verder moest bleek echter nauwelijks een probleem.
De tien minuten dat de ploeg voor rust, door de blessure van Dave Bus, met tien man speelde leek wat lastiger op te vangen. Zlatan Krizanovic plantte bij een luchtduel zijn elleboog tegen de wenkbrauw van Bus. Dat deed-ie onder de ogen van scheidsrechter Lindhout, die niet eens voor een overtreding floot. Telstar profiteerde in de 28ste minuut scoorde Calvin Mac Intosh. De rechtsback stoomde op, bewaker Luis Pedro liep mee, zonder in te grijpen: 1-0. Op slag van rust maakte Koen van der Biezen gelijk. Hij benutte een strafschop, gegeven na een handsbal van een Telstar-speler.Na rust werd het een zware opgave voor de Deventenaren. Toch wist de Go Ahead met tien man wel stand te houden, waardoor het een punt meenam naar Deventer. Er waren zelfs nog een paar goede kansen waarin Van der Biezen had moeten scoren.