Winnen is de enige optie die telt tegen Den Bosch

Go Ahead Eagles kan in de tweede wedstrijd tegen FC Den Bosch weer beschikken over Dave Bus. De centrale verdediger lijkt net op tijd hersteld van een knieblessure om aan te haken. Het meespelen van Dennis Hollart is nog onzeker. Hij vormde dinsdag met Freek Heerkens het verdedigingscentrum. In de wedstrijd kreeg de multifunctionele linkspoot al een tik tegen het bovenbeen. Hollart slaagde erin de wedstrijd uit te spelen, maar kreeg na afloop des te meer last van de kwetsuur.
Bus viel dinsdag af, nadat hij zijn knieband verrekte. Na twee dagen van intensieve behandeling is hij weer bijna fit. "Het is nog wel een beetje pijnlijk, maar dat komt goed", zegt Bus. Trainer Andries Ulderink liet hem apart van de groep trainen om geen enkel risico te nemen. "Dat was uit voorzorg", zegt Ulderink. "Of Dennis het kan halen is lastiger te zeggen."
Tegen FC Den Bosch moet Go Ahead Eagles in het eigen stadion een 1-0 achterstand zien goed te maken. Winnen is dus een must. De verwachte opstelling:
FC Den Bosch start vrijdagavond waarschijnlijk met dezelfde elf spelers als dinsdag. Het team van coach Fons Groenendijk vreest een volle Adelaarshorst. "We hebben er de ploeg niet naar om ons te verstoppen", hoopt de trainer. "Het zal best een storm worden in de eerste fase, maar we hebben weinig doelpunten weggegeven de laatste tijd. Ik ben benieuwd hoe we het er in een vol stadion vanaf gaan brengen."
Go Ahead Eagles heeft alsnog de onderhandelingen over een contractverlenging geopend met Glenn Kobussen. "Noem het voortschrijdend inzicht”, aldus Richard Thannhauser. Eigenlijk had de geboren en getogen Deventenaar – die via de jeugdopleiding van Vitesse / AGOVV en Feyenoord bij de Eagles belandde – te horen gekregen dat hij deze zomer zou mogen vertrekken. “Hij heeft écht goed gespeeld”, aldus Ulderink. Thannhauser: "Om duidelijkheid te geven, hebben we vroeg een beslissing genomen, maar het was duidelijk dat Glenn zich altijd positief heeft opgesteld toen hij niet speelde en die keren dat hij mocht meedoen, goed presteerde. Vandaar dat we toch weer om de tafel zijn gaan zitten."

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter