Begin play-offs niet best en vooral moeizaam

Go Ahead Eagles incasseerde in de eerste play-offwedstrijd tegen FC Den Bosch een minieme nederlaag (1-0). Een eigen doelpunt van Wout Droste bracht die niet ongunstige stand op het scorebord. De vaak als grillig geafficheerde ploeg bleek ditmaal uiterst grillig in negentig minuten. Na een prima begin met veel balbezit, gaf het team van Andries Ulderink na rust de wedstrijd uit handen. "Het veld werd te lang en we verloren te veel duels", gaf Ulderink, die de geblesseerde Dave Bus buiten de ploeg moest laten, na afloop aan. "We begonnen uitstekend. Door steeds de vrije man te vinden, maar het ontbrak ons aan de finesses voorin. Of de tegenstander slaagde er steeds in om de duels te winnen."
Vooral na rust was het Deventer aanvalsspel bar slecht. Den Bosch had wat minder moeite om voor Sergio Padt op te duiken. Zo mikte invaller Tom van Weert de bal op de staander en waren er nog twee of drie kansen. Het onderbeen van Droste moest er aan te pas komen om het verschil in doelpunten uit te drukken. Hij tikte de bal, die voorlangs leek te gaan, uit een voorzet van Danny Verbeek over de lijn. Invaller Joey Suk kopte de bal uit een voorzet van Jonathan Vosselman nog tegen de lat.
Ulderink hield met de 1-0 voldoende hoop op vrijdag. "Die 1-0 moeten we recht kunnen zetten." Tegenstander Fons Groenendijk leek wat bevreesder na de minieme overwinning. "Vrijdag in Deventer met driemaal zoveel toeschouwers als er hier vanavond is het nog niet gelopen."
Het andere duel in de eerste ronde van de play-offs tussen MVV Maastricht en FC Volendam eindigde in 2-3.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .