Timon van Leeuwen nog niet fit voor eerste training

Timon van Leeuwen is nog niet volledig hersteld van zijn knieblessure, die hij vlak voor de play-offs opliep. Naar verwachting kan hij pas over twee à drie weken aansluiten. Marco Parnela, die net als Van Leeuwen in de vakantie hard doorwerkte aan zijn herstel, is wel present op de eerste training. Parnela onderging in mei een laatste operatie aan zijn enkel. Uit voorzorg zal hij de eerste weken niet alle trainingen meemaken.
Proefspeler Ruud Wellenberg, middenvelder van eersteklasser Epe, sluit vrijdag aan. Mogelijk is dan ook de vleugelspits dan al gearriveerd. Dat zal geen huurling van FC Twente zijn. Volgens de samenwerkingsovereenkomst mag Go Ahead Eagles drie spelers uit de jeugdopleiding van Twente huren. 
Alleen Theo Vogelsang komt dit jaar over. Voor Patrick Gerritsen, ook nog een seizoen van FC Twente gehuurd, geldt een andere huurovereenkomst. Ulderink: "Bij Twente krijgen talenten eerst een kans om zich bij de nieuwe trainer te bewijzen. Ook als we daarna nog een speler aangeboden krijgen van Twente, zal hij niet komen. Het spelersbudget laat dat niet toe." 
Met Joep van den Ouweland werd zaterdag de achtste nieuwe speler vastgelegd. Nog een vleugelspits erbij en de selectie is rond. Go Ahead Eagles probeert wederom met jonge talenten de grote concurrentie af te troeven. Snel een eenheid maken van de groep in nieuwe samenstelling is de eerste weken het doel. "Het teamgevoel was de grote plus vorig seizoen. Al doen we ook nu geen gekke dingen om dat te bevorderen." 
Naast de teamspirit werd ook snelle samenstelling van de selectie vorig seizoen als een belangrijk ingrediënt van het succes betiteld. Ook dit jaar lijkt Ulderink en zijn staf de concurrentie weer ver voor te zijn, met ruim twintig spelers op de eerste training.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter